På verdensplan bliver mere end 2 mia. par strømpebukser hvert år produceret og brugt. Ingen har knækket koden til at lave nye strømpebukser af brugte. Og det er dyrt for klimaet. De bliver nemlig smidt på lossepladsen og til forbrænding.
Vi er heldigvis tæt på en løsning med ny teknologi. Men vi har brug for brugte strømpebukser til flere laboratorietests.
Derfor lancerer vi i år Danmarksmesterskaberne i indsamling af strømpebukser. Du kan vinde flotte præmier, mens du gør noget godt for klimaet og sparer store mængder CO2.
1 par strømpebukser reddet fra forbrænding eller lossepladsen sparer naturen for 0,8 kg CO2e. Det svarer til næsten 10 km i en ny benzinbil. Samler vi 8.000 nylonstrømper ind til genanvendelse, svarer det til udledningen fra en køretur 2 gange rundt om jorden.
Saml et team af 3-5 personer til at indsamle kasserede nylonstrømpebukser fra jer selv og dem i kender, og send dem ind til vores genanvendelsesinitiativ. Vi godkender strømpebukser fra alle brands - bare de er nedslidte eller i stykker, og lavet af nylon og elastan.
Det hold, der indsamler flest strømpebukser ind til genanvendelse, vinder et års forbrug af strømpebukser + en festmiddag på jeres yndlingsrestaurant for hele holdet. Mesterskabet varer hele juni måned, og vinderne vil blive fundet den 14. juli.
Tilmeld dig og dit hold her
Vi sætter flotte præmier på højkant
- Vinderholdet modtager et gavekort til deres yndlingsrestaurant på 5.000 kr.
Hvert holdmedlem vinder desuden et års forbrug af strømpebukser – værdi 2.500 kr. i form af gavekort til deardenier.com
- Alle holdmedlemmer vinder hver et halvt års forbrug af strømpebukser – værdi 1.250 kr. i form af gavekort til deardenier.com
- Alle holdmedlemmer vinder gavekort til deardenier.com på 600 kr.
- Hver uge trækker vi lod om flotte præmier til tilmeldte indsamlere samt laver konkurrencer om fx bedste indsamlingsbillede delt på Instagram m.m. Info følger om de indlagte konkurrencer. Flotte trøstepræmier udloddes desuden gennem lodtrækning ved afslutning af konkurrencen. Så der er rig mulighed for at vinde selvom du og dit hold ikke kommer på 1., 2. eller 3.pladsen.
Spørgsmål & svar
- ▼HVORDAN DELTAGER MAN?
- Ved at tilmelde dig selv og dine holdmedlemmer i formularen ovenfor. I skal både vælge et holdnavn og en holdkaptajn. Alle medlemmer skal godkende en bekræftelse på e-mail, for at holdet kan oprettes. Under indsamlingen skal holdet samlet set kunne indsende minimum 10 par udslidte strømpebukser for at kvalificere sig i konkurrencen.
- ◄HVILKEN TYPE STRØMPEBUKSER KAN MAN INDSENDE?
- Vores forskning inden for genanvendelse af strømpebukser fokuserer på den mest normale materialeblend, som er nylon-elastan blend'en. Derfor accepterer vi alle former for strømper og strømpebukser lavet af nylon (polyamid) og elastan. Hvis du indsender andre typer strømpebukser eller strømper, bliver disse sorteret fra. Vi sørger selvfølgelig for, at de bliver sorteret og sendt til genanvendelses de rette steder.
- ◄SKAL MAN VÆRE ET HOLD?
- Ja, et hold skal bestå af 3-5 medlemmer, og du må kun deltage én gang og på ét hold.
- ◄HVORNÅR STARTER OG SLUTTER INDSAMLINGEN?
- Dit hold kan starte indsamlingen med det samme. Du kan tilmelde dit hold frem til den 21. juni, men kan sagtens begynde indsamlingen før I er oprettet. Konkurrencen kører hele juni måned, og jeres indsamlede strømpebukser skal være Dear Denier i hænde senest den 8. juli. Vinderen vil blive udnævnt den 12. juli.
- ◄HVORDAN VINDER MAN?
- Vinderen bliver det hold som til sammen har samlet mest ind (afgøres på vægt), og holdkaptajnen for vinderholdet vil få direkte besked på e-mail den 12. juli. Der findes også en 2. og 3. plads, som også vinder en præmie for deres indsats. Flotte trøstepræmier udloddes desuden gennem lodtrækning ved afslutning af konkurrencen, så der er rig mulighed for at vinde selvom du og dit hold ikke kommer på 1., 2. eller 3. pladsen.
- ◄HVORDAN SENDER MAN DE INDSAMLEDE STRØMPEBUKSER IND TIL OS?
- Dit hold skal sende de indsamlede strømpebukser i én samlet pakke til vores kontor på adressen: Peter Bangs Vej 53 2000 Frederiksberg Danmark I kan downloade en gratis forsendelseslabel ved at udfylde formularen her (indsæt link). Jeres indsamlede strømpebukser skal være Dear Denier i hænde senest den 8. juli for at kvalificere jer i konkurrencen.
- ◄SKAL DE INDSAMLEDE STRØMPEBUKSER VÆRE RENE?
- Ja, de indsamlede strømper skal være vasket ved indlevering, hvis de har været brugt inden. Kommer de direkte fra skuffen eller dit tekstil-affald uden at være beskidte, er det også godkendt.
- ◄HVOR MEGET CO2 SPARER MAN VED AT SENDE STRØMPEBUKSERNE TIL JER FREM FOR DEPONI ELLER FORBRÆNDING?
- 1 par strømpebukser reddet fra forbrænding eller losseplads sparer klimaet for 0,8 kg CO2e. Det svarer til næsten 10 km i en benzinbil. Samler vi 8.000 par nylonstrømper ind, svarer det til udledningen fra en køretur 2 gange rundt om jorden.
- ◄HVORFRA KENDER I CO2-BESPARELSERNE?
- Udregningerne bag CO2-besparelsen kommer fra en undersøgelse Teknologisk Institut har udført på vegne af Dear Denier i forbindelse med vores samarbejde omkring genanvendelse af nylonstrømpebukser.
- ◄MODTAGER I ALTID BRUGTE STRØMPEBUKSER TIL GENANVENDELSE?
- Ja, vi modtager gerne slidte nylonstrømper og strømpebukser hele året gennem vores genanvendelsesinitiativ. Uden for danmarksmesterskabet kan strømpebukserne også indleveres hos vores genbrugspartnere. Du kan læse mere lige her.
- ◄HVORDAN FUNGERER DEAR DENIER'S GENANVENDELSESINITIATIV?
- Du kan med genanvendelsesinitiativet sende 3 eller flere par slidte strømpebukser til os, så vi kan genanvende dem for dig. Du kan både sende til vores studie eller indlevere dem hos vores genbrugspartnere. Når du sender direkte til os, tilbyder vi dig 10% rabat på dit næste onlinekøb. Du kan læse mere om initiativet her.
- ◄HVAD GØR VI MED DE STRØMPEBUKSER, VI MODTAGER?
- Ingen i verden har endnu knækket koden til at lave nye nylonstrømper af brugte nylonstrømper, men vi er tæt på med en ny lovende teknologi. Vi bruger derfor de indsendte strømpebukser til genanvendelseseksperimenter i laboratoriet for at fremme vores forskning. Indtil vi har fundet løsningen, vil vi også upcycle strømpebukserne til andre typer af bæredygtige produkter, fx er det målet allerede i år at lave indsamlingskasser til butikker af brugte strømpebukser.