Her svarer vi på jeres oftest stillede spørgsmål omkring bestilling af ordrer, ombytning og retur, produktion, materialer og bæredygtighed. Du er altid mere end velkommen til at kontakte os, hvis du har flere spørgsmål.

Hvad betyder "denier"?
Udover at være en del af vores brandnavn er ”denier” sandsynligvis et af de mest almindelige ord at snuble over, når du handler strømpebukser. Den enkle forklaring er, at denier henviser til, hvor gennemsigtigt eller uigennemsigtigt produktet er - jo lavere denier, jo mere gennemsigtigt er produktet. Den tekniske definition er dog, hvor meget 9.000 meter garn vejer i gram. Hvis 9.000 meter nylongarn vejer 30 gram, mærkes strømpebukserne deraf som et "30 denier" produkt. Jo højere denier, desto mere holdbar er produktet for det meste. Dette skyldes, at stof med en lav denier også er mere sart.

Hvad er nylon/polyamid lavet af?
Nylon er en generisk betegnelse for en familie af syntetiske polymerer. Det er et silkeagtigt, termoplastisk materiale, der generelt er fremstillet af råolie, og det kan smeltes om til fibre eller faste genstande. Det kan være ekstremt holdbart og opnå mange forskellige egenskaber, hvilket gør Nylon til et meget anvendt materiale. Med hensyn til strømpebukser blev nylonstrømper først vist på verdensmessen i New York i 1939 og har været en kæmpe kommerciel succes siden da. Først senere er konsekvenserne for miljøet forårsaget af syntetiske fibre blevet kritiseret af forbrugere og forskere.

Hvordan fremstilles genanvendt nylon/polyamid?
Den genanvendte nylon vi bruger, er lavet af spildmaterialer, der kommer fra vores leverandørs overordnede produktionscyklus. Disse materialer kunne ikke have været genbrugt på anden måde og ville ellers være blevet bortskaffet eksternt som affald. Processen er et mekanisk regenereringssystem, der ikke involverer brugen af kemikalier, da det ville forringe slutproduktets bæredygtighed. Genbrugsprocessen indebærer rensning, makulering og nedsmeltning af det indsamlede materiale. Derefter vender det tilbage til vores leverandør i form af en polymer, som derefter behandles yderligere fra fiberekstraktion til spinding af de nye, genanvendt garner.

Er Dear Denier et VEGANSK mærke?
Ja! Vi er officielt certificeret af PETA som et godkendt vegansk brand. De fleste af vores produkter er 100% veganske. Farvestoffer, garner og andre materialer, der anvendes under fremstillingsprocessen, indeholder ingen animalske ingredienser og er ikke testet på dyr. Vi har stor respekt for dyr, vores planet og det at tage etiske beslutninger med de produkter, man laver og bruger. De animalske fibre, vi bruger til uldsokker eller uldstrømpebukser, er enten genbrugte eller etisk fremskaffede og fuldt sporbare.

Hvad gør Dear Denier for at bekæmpe klimaforandringer?
Vi har udviklet Dear Deniers Sustainability Framework® til at systematisere vores arbejde med bæredygtighed og sikre konstant innovation og udvikling af vores metoder og procedurer. Vi bruger genanvendt nylon og bæredygtige materialer, vi har en zero-waste produktion og effektiv styring af vand- og energiforbrug, og så bruger vi kun vedvarende energi. Vi bruger ingen tungmetaller eller farlige kemikalier i indfarvningsprocessen - vi renser forurenende elementer ud af luften og vandet og genbruger vandet. Vores emballage er bæredygtig og genanvendelig. Vi genbruger udslidte nylonstrømper og strømpebukser gennem vores genbrugsinitiativ.
Denne praksis giver os mulighed for at reducere CO2-emissioner, forurening, vand- og energiforbrug betydeligt. 

Hvordan vælger I de leverandører, I arbejder med?
Vi er meget loyale over for vores leverandører, og to af dem har været hos os siden 2012. Det er noget, vi sætter rigtig stor pris på. Når vi har brug for en ny leverandør, søger vi efter de bedste leverandører i branchen, screener dem for korrekt og etisk praksis og foretager normalt et fabriksbesøg før vi vælger, hvem der er bedst egnet til jobbet.

Hvordan sikrer I, at arbejdere i jeres forsyningskæde behandles retfærdigt?
Vi har en leverandørkodeks baseret på de standarder, som vi også holder os selv op til, som enhver leverandør skal overholde. Det inkluderer krav til miljøvenlig produktion, men også rimelige og sikre arbejdsforhold og garanteret leveløn for alle arbejdere. Italien er bundet af EU-lovgivning, så risikoen for usikker og uetisk praksis er betydeligt lavere end i andre lande. Vi afholder leverandørbesøg hvert år, og de fleste af vores leverandører er også certificeret og revideret af tredjepartsorganisationer for at sikre, at disse standarder overholdes.

Hvordan er nogle af jeres fabrikker zero-waste?
Vores producenter investerer løbende i bæredygtige løsninger og arbejder systematisk med at reducere deres miljømæssige fodaftryk, bl.a. ved at rense alt spildevand fra produktionen, anvende systemer til ansvarlig styring af energi- og vandforbrug og ved at specialisere sig i brugen af bæredygtige og miljøvenlige materialer. Desuden filtrerer og renser vores farveanlæg alt spildevand fra farvningsprocessen. Vandet overvåges og genbruges til produktion eller til vanding af marker og andre kommunale behov. Alle anvendte pulverfarvestoffer rengøres sammen med dampene fra tørringsprocessen. Dette betyder, at ingen forurenende partikler ender i atmosfæren.

Hvad er CO2-modregning?
Vi foretager CO2-modregning gennem organisationen CHOOOSE, som en måde at kompensere for kulstofudledning fra vores forsyningskæde. Det gør vi ved at investere penge i verificerede CO2-reducerende projekter - som for eksempel vandkraft i Laos og vindkraft i Vietnam. Dette skaber den mest effektive kamp mod klimaforandringer – lige nu og her. Siden 2020 har vi udlignet 200 gram CO2 for hvert solgt produkt - hvilket er mere end nok til at blive neutrale, da det meste af vores produktion genererer nul udledninger.

Hvordan er jeres emballage mere bæredygtig?
Vores emballage er FSC-certificeret, hvilket sikrer, at papir og pap er fremstillet af ansvarligt forvaltede skove, der giver miljømæssige, sociale og økonomiske fordele til lokalmiljøet. Vores polybags er desuden lavet af 100% genanvendte og genanvendelige materialer.

Kan jeg helt undgå plasticindpakning i min ordre?
Næsten al emballage, der følger med din ordre, er papirbaseret og FSC-certificeret. Dog er vores strømpebukser lagt i en polybag inde i papirpakken. Dette er for at beskytte dem mod snavs og fugt under forsendelsen. Polybag’en er dog 100% genanvendt og genanvendelig, så du kan bortskaffe den på en ansvarlig måde.

Hvordan bortskaffer jeg ansvarligt Dear Denier-emballage?
Vores emballage er 100% genanvendelig i alle lande med affaldshåndtering på plads til sortering af papir, pap og plast. Selve pakken skal i papcontaineren, kortet inde i skal i papircontaineren og den indre polybag skal i plastcontaineren. Meget nemt!

Genanvender I kun strømpebukser, og hvilken slags tager I imod?
Vores forskning inden for genanvendelse af strømper og strømpebukser fokuserer på den mest normale materialeblend, som er en kombination af nylon-elastan. Derfor accepterer vi alle former for strømper og strømpebukser lavet af nylon (polyamid) og elastan. Hvis du indsender andre typer strømpebukser eller strømper, bliver disse sorteret fra. Vi sørger selvfølgelig for, at de bliver sorteret og sendt til genanvendelses de rette steder.

Hvordan kan jeg deltage i genanvendelsesinitiativet?
Genanvendelse med Dear Denier er super let! Send 3 eller flere par slidte nylonstrømpebukser (ethvert mærke) til vores genbrugslager og lad os genanvende dem for dig. Når du sender dem direkte til os, tilbyder vi dig 10% rabat på dit næste online køb. Bare inkluder dit navn og din e-mail i pakken sammen med dine gamle strømpebukser.

Send dine slidte strømpebukser til:

Dear denier
Peter Bangs Vej 53, st. 4
2000 Frederiksberg
Danmark

Kan jeg aflevere mine udslidte strømpebukser et sted, fremfor for at sende dem?
Det kan du helt sikkert! Du kan aflevere dem hos en af de forhandlere, der deltager i The Dear Denier Recycling Initiative, eller du kan svinge forbi vores kontor, hvis du er lokal. For at gøre det lettere for dig at være en del af initiativet samarbejder vi med forhandlere over hele verden. En liste over partnere vil snart være tilgængelig, så du kan finde en genbrugspartner tæt på dig.
Når du afleverer dine gamle strømpebukser hos en af vores genbrugspartnere, sørger de for, at vi modtager de kasserede strømpebukser.

Hvordan passer jeg på mine strømpebukser?
En måde at forbruge mere bæredygtigt på er at passe godt på de ting, du har. De fleste strømpebukser, især mønstrede eller dem med lave denier, er ret sarte. Men det gør en stor forskel, hvis du opbevarer, bruger og vasker dit strømpebukser korrekt. For at hjælpe dig til den bedste behandling af dine strømpebukser har vi lavet en komplet Care Guide.
Læs vores Care Guide her.

Hvordan undgår jeg mikrofiber-forurening når jeg vasker strømpebukser?
Vi bruger genanvendte syntetiske materialer for at mindske vores miljøpåvirkning og holde syntetiske fibre væk fra lossepladserne. Dog kan genanvendte syntetiske materialer også udskille mikrofibre. Derfor anbefaler vi, at du vasker alt syntetisk tøj, inklusive dine Dear Denier strømpebukser, i en vaskepose egnet til at samle mikrofiber-affald, for at forhindre at det kommer ind i vores spildevandsstrømme.

Hvad er "lokal afhentning", og hvordan fungerer det?
Med den lokale afhentningsmulighed kan du handle online og derefter afhente dine varer gratis ved vores kontor på Frederiksberg. Denne mulighed er primært relevant for kunder med base i Danmark. Din ordre vil normalt være klar til afhentning inden for 1 hverdag efter bestilling. Vi sender dig en meddelelse, når din ordre er klar til afhentning.

Afhentningsadressen er:
Peter Bangs Vej 53
2000 Frederiksberg
Danmark

Vores kontortid er kl. 8-16 mandag til fredag, og det er tidspunktet, hvor du kan hente din ordre.

Hvordan tilføjer jeg en rabatkode til min ordre?
Hvis vi tilbyder en midlertidig rabatkode, og du ønsker at bruge den, mens du handler, skal du bare fortsætte til kassen. Der vil være mulighed for at tilføje et gavekort eller en rabatkode øverst til højre på skærmen - lige over din subtotal. Bare husk at bruge små eller store bogstaver i henhold til den rabatkode, du har modtaget, ellers virker koden ikke.

Hvad hvis jeg ønsker at annullere min ordre?
Hvis din ordre ikke er afsendt, og der endnu ikke er sendt nogen forsendelsesnotifikation til dig, kan du kontakte wecare@deardenier.com, så vi kan annullere din ordre. Er ordren sendt, er det ikke muligt at annullere den, og du vil blive opkrævet betaling for forsendelse, selvom du vælger ikke at afhente pakken, efter at den er sendt til din placering.

Tilbyder Dear Denier direkte ombytning?
Vi tilbyder ikke direkte ombytning, men hvis du har et produkt, du vil bytte til et andet, kan du kontakte wecare@deardenier.com.

Accepterer Dear Denier returneringer?
Ja, vi tilbyder fuld tilfredshedsgaranti med 30 dages gratis retur på alle danske ordrer og førstegangs internationale ordrer. Kontakt venligst wecare@deardenier.com, inden du sender en vare tilbage til returnering eller ombytning. . Returneringen skal ske til vores nøjagtige adresse, og vi afhenter ikke returneringer sendt til afhentningssteder eller pakkeforretninger. Du får refusion, når varerne er modtaget og håndteret - ikke senere end 14 dage efter returnering.

Hvorfor inkluderer I ikke returlabel og returseddel i min oprindelige ordre?
Svaret er ret simpelt. Vi har meget få ombytninger og returneringer, så det ville være spild af papir at sende både sedler og labels, der muligvis ikke bliver brugt – papir er en ressource, som vi aktivt forsøger at begrænse brugen af i vores daglige praksis.

Hvad sker der, hvis jeg ikke afhenter min pakke hos pakkeshoppen i tide?
Hvis du ikke afhenter din ordre i pakkeshoppen til tiden, sendes den automatisk tilbage til os, og du vil blive opkrævet for omkostningerne forbundet med at sende den igen til dig. Under alle omstændigheder kan du kontakte os på wecare@deardenier.com, hvis dette sker.

Hvad gør jeg, hvis jeg modtager et forkert eller defekt produkt?
Bare kontakt os med det samme på wecare@deardenier.com med dit ordrenummer og et billede af produktet. Så får vi ordnet det med det samme!

Hvis et produkt, jeg lige har bestilt, nu er på udsalg, matcher I så den nye pris?
Beklager, vi foretager ikke prisjusteringer for varer købt, som senere sælges til en reduceret pris. Vi har kun udsalg i begrænsede perioder, så ved at købe tidligt sikrer du, at du får det produkt, du ønsker, mens det er på lager i den størrelse og farve, du har brug for.