OBS OBS OBS
Konkurrencen er nu afsluttet, og vinderne er fundet!

På verdensplan bliver mere end 2 mia. par strømpebukser hvert år produceret, brugt og sidenhen kasseret. Ingen har endnu knækket koden til, hvordan man kan lave nye strømpebukser ud af brugte – og det er dyrt for klimaet. De bliver nemlig smidt på lossepladsen og sendt til forbrænding. 
Vi er heldigvis tæt på en løsning med ny teknologi, som tillader genanvendelsen af brugte strømpebukser.
Derfor afholdte vi i år Danmarksmesterskaberne i indsamling af strømpebukser. Deltagere kunne vinde flotte præmier, mens de gjorde en forskel for klimaet.

 

 


Deltag i kampen mod CO2-udslip fra strømpebukser 


Dear Denier DM i strømpebukseindsamling 

1 par strømpebukser reddet fra forbrænding sparer klimaet for 0,8 kg CO2e. Samler vi 8.000 nylonstrømper ind, sparer vi det, der svarer til udledningen fra en køretur 2 gange rundt om jorden.

 

Vi modtager nylonstrømper og nylonstrømpebukser fra alle brands - bare de er slidte eller i stykker, og er lavet af nylon og elastan.

 

Det hold, der samler flest strømper og strømpebukser ind til genanvendelse, vinder et års forbrug af strømpebukser + en festmiddag på jeres yndlingsrestaurant for hele holdet. Mesterskabet varer hele juni måned, og vinderne vil blive fundet den 14. juli.

 

1. Saml dit hold på 3-5 personer
2. Tilmeld jer formularen nedenunder
3. Saml så mange strømpebukser sammen, som I kan!
5. Send til vores studio på adressen:
Peter Bangs Vej 53, st. 4, 2000 Frederiksberg, Danmark

 

 

 


Vind flotte præmier

 

  • Vinderholdet modtager et gavekort til deres yndlingsrestaurant på 5.000 kr.
    Hvert holdmedlem vinder desuden et års forbrug af strømpebukser – værdi 2.500 kr. i form af gavekort til deardenier.com
  • Hvert holdmedlem vinder et års forbrug af strømpebukser – værdi 2.500 kr. i form af gavekort til deardenier.com
  • Alle holdmedlemmer vinder hver et halvt års forbrug af strømpebukser – værdi 1.250 kr. i form af gavekort til deardenier.com
  • Hver uge trækker vi lod om flotte præmier til tilmeldte indsamlere samt laver konkurrencer om fx bedste indsamlingsbillede delt på Instagram m.m. Info følger om de indlagte konkurrencer i vores nyhedsbrev og på Instagram. Flotte trøstepræmier udloddes desuden gennem lodtrækning ved afslutning af konkurrencen. Så der er rig mulighed for at vinde selvom du og dit hold ikke kommer på 1., 2. eller 3.pladsen.

 


Spørgsmål & svar 

 

HVORDAN DELTAGER MAN?
Ved at tilmelde dig selv og dine holdmedlemmer i formularen ovenfor. I skal både vælge et holdnavn og en holdkaptajn. Alle medlemmer skal godkende en bekræftelse på e-mail, for at holdet kan oprettes. Under indsamlingen skal holdet samlet set kunne indsende minimum 10 par udslidte strømper og strømpebukser for at kvalificere sig i konkurrencen.
HVILKEN TYPE STRØMPEBUKSER KAN MAN INDSENDE?
Vores forskning inden for genanvendelse af strømpebukser fokuserer på den mest normale materialeblend, som er en kombination af nylon-elastan. Derfor accepterer vi alle former for strømper og strømpebukser lavet af nylon (polyamid) og elastan. Hvis du indsender andre typer strømpebukser eller strømper, bliver disse sorteret fra. Vi sørger selvfølgelig for, at de bliver sorteret og sendt til genanvendelses de rette steder.
SKAL MAN VÆRE ET HOLD?
Ja, et hold skal bestå af 3-5 medlemmer, og du må kun deltage én gang og på ét hold.
HVORNÅR STARTER OG SLUTTER INDSAMLINGEN?
Dit hold kan starte indsamlingen med det samme. Du kan tilmelde dit hold frem til den 30. juni, men kan sagtens begynde indsamlingen før I er oprettet. Konkurrencen kører hele juni måned, og jeres indsamlede strømpebukser skal være Dear Denier i hænde senest den 8. juli. Vinderen vil blive udnævnt den 14. juli.
HVORDAN VINDER MAN?
Vinderen bliver det hold som til sammen har samlet mest ind (afgøres på vægt), og holdkaptajnen for vinderholdet vil få direkte besked på e-mail den 14. juli. Der findes også en 2. og 3. plads, som også vinder en præmie for deres indsats. Flotte trøstepræmier udloddes desuden gennem lodtrækning ved afslutning af konkurrencen, så der er rig mulighed for at vinde selvom du og dit hold ikke kommer på 1., 2. eller 3. pladsen.
HVORDAN SENDER MAN DE INDSAMLEDE STRØMPEBUKSER IND TIL JER?
Dit hold skal sende de indsamlede strømper og strømpebukser i én samlet pakke til vores studio på adressen: Dear Denier Studio, Peter Bangs Vej 53, 2000 Frederiksberg, Danmark. I kan bestille en eller flere gratis forsendelseslabels ved at udfylde denne formular. I er også meget velkomne til at komme forbi vores studio og aflevere jeres indsamlede strømper og strømpebukser. Jeres indsamlede strømpebukser skal være Dear Denier i hænde senest den 8. juli, for at kvalificere jer i konkurrencen.
SKAL DE INDSAMLEDE STRØMPEBUKSER VÆRE RENE?
Ja, de indsamlede strømper skal være vasket ved indlevering, hvis de har været brugt inden. Kommer de direkte fra skuffen eller dit tekstil-affald uden at være beskidte, er det også godkendt.
HVOR MEGET CO2 SPARER MAN VED AT SENDE STRØMPEBUKSERNE TIL JER FREM FOR DEPONI ELLER FORBRÆNDING?
1 par strømpebukser reddet fra forbrænding eller losseplads sparer klimaet for 0,8 kg CO2e. Det svarer til næsten 10 km i en benzinbil. Samler vi 8.000 par nylonstrømper ind, svarer det til udledningen fra en køretur 2 gange rundt om jorden.
HVORFRA KENDER I CO2-BESPARELSERNE?
Udregningerne bag CO2-besparelsen kommer fra en undersøgelse, Teknologisk Institut har udført på vegne af Dear Denier, i forbindelse med vores samarbejde omkring genanvendelse af nylonstrømpebukser.
MODTAGER I ALTID BRUGTE STRØMPEBUKSER TIL GENANVENDELSE?
Ja, vi modtager gerne slidte nylonstrømper og strømpebukser hele året gennem vores genanvendelsesinitiativ. Uden for danmarksmesterskabet kan strømpebukserne også indleveres hos vores genbrugspartnere. Du kan læse mere lige her.
HVORDAN FUNGERER DEAR DENIER'S GENANVENDELSESINITIATIV?
Du kan med genanvendelsesinitiativet sende 3 eller flere par slidte strømpebukser til os, så vi kan genanvende dem for dig. Du kan både sende til vores studie eller indlevere dem hos vores genbrugspartnere. Når du sender direkte til os, tilbyder vi dig 10% rabat på dit næste onlinekøb. Du kan læse mere om initiativet her.
HVAD GØR VI MED DE STRØMPEBUKSER, VI MODTAGER?
Ingen i verden har endnu knækket koden til at lave nye nylonstrømper af brugte nylonstrømper, men vi er tæt på med en ny lovende teknologi. Vi bruger derfor de indsendte strømpebukser til genanvendelseseksperimenter i laboratoriet, for at fremme vores forskning. Indtil vi har fundet løsningen, vil vi også genanvende strømpebukserne til andre typer af bæredygtige produkter. Fx er det målet allerede i år at lave indsamlingskasser til butikker af de brugte strømpebukser.
HVEM KAN DELTAGE I INDSAMLINGSKONKURRENCEN?
Danmarksmesterskaberne i strømpebukseindsamling er geografisk begrænset til at foregå i Danmark. Det betyder, at du skal kunne afsende dine indsamlede strømper og strømpebukser fra Danmark for at deltage. Deraf konkurrencens navn.
HVAD ER KONKURRENCEREGLERNE?

Indsamlingen løber over hele juni måned

Indsamlede strømper og strømpebukser skal sendes til Dear Denier senest 8. juli

Gratis shippinglabel skal bestilles via denne formular og anvendes ved indsendelse

Konkurrencetilmelding skal ske senest den 30. juni

Du må kun deltage én gang på ét hold

Minimumindsendelse er 10 par strømpebukser/strømper pr. hold

Vi accepterer kun nylonstrømper og strømpebukser lavet af nylon og elastan